Nieuws vanuit het schepencollege•Energie-infotoer 2012-2013•Materiaal verkiezingen•Cursus gemeentelijke diensten•Openingsuren diensten dekenij•Wildbreiactie•Seniorenbehoefteonderzoek•Aankoop glasbakken•...

Nieuws vanuit het schepencollege
Energie-infotoer 2012-2013
Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg neemt deel aan de energie-infotoer 2012-2013 die georganiseerd wordt door IOK. Als onderwerp voor de infoavond wordt geopteerd voor ‘spouw- en buitenmuurisolatie’ of ‘na-isoleren van een bestaande woning’. Deze infoavond zal plaatsvinden op dinsdag 5 maart 2013 om 20 uur in CC Zwaneberg. 

Aansluitend gaat het college principieel akkoord met de deelname aan de samenaankoop van spouw- en buitenmuurisolatie, die ook door IOK georganiseerd wordt.

Materiaal verkiezingen
Het college stelt een drukker aan voor het drukken en leveren van stemformulieren en aanplakbiljetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. De totale kostprijs hiervan bedraagt 3.412 euro incl. btw.

Het college stelt tevens een drukker aan voor het leveren van drukwerk en kiesmateriaal (o.a. kieswetboeken, omslagen, kiesstempels, etiketten, bureelbenodigdheden,…) voor de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. De totale kostprijs hiervan bedraagt 2.075,17 euro incl. btw.

Cursus gemeentelijke diensten
Het gemeentebestuur gaat in op het voorstel van Open School voor het organiseren van een cursus ‘Gemeentelijke diensten in Heist’. De cursus zal bestaan uit 14 lessen, waarbij telkens een bezoek wordt gebracht aan een of meer gemeentelijke diensten. De diensten zullen de cursisten zelf ontvangen en uitleg geven over hun werking. Telkens wordt door Open School een verslag van het bezoek gemaakt, dat achteraf als cursusmateriaal gebruikt zal worden. De lessen starten op 10 januari 2013 en vinden altijd plaats op een donderdagvoormiddag.

Openingsuren diensten dekenij
In de oude dekenij (Kerkplein 15) zijn sinds kort verschillende gemeentelijke diensten ondergebracht. Het gaat om de dienst Cultuurbeleid, de seniorendienst, de Noord-Zuiddienst, het evenementenloket, de dienst Interne Organisatie en het afdelingshoofd Cultuur en Vrije Tijd.

Het college gaat akkoord met de gemeenschappelijke uurregeling voor deze diensten:
Ma: 8.30 – 12 uur en 13 - 19 uur
Di: 8.30 – 12 uur en 13 – 16 uur
Wo: 8.30 – 12 uur en 13 – 16 uur
Do: 8.30 – 12 uur en 13 – 16 uur
Vr: 8.30 – 12 uur

Wildbreiactie
Op 30 augustus 2012 organiseert het cursuscentrum van Heist-op-den-Berg een opendeurdag. Als eyecatcher zullen ze een wildbreiactie op touw zetten waarbij de bomen, paaltjes, fietsreken, banken,… op het plein voor het Torengebouw ingepakt worden met breiwerkjes. Deze versieringen zullen op 30 augustus ’s morgens aangebracht worden en zullen blijven hangen tot na de startweek van het cursuscentrum (= tot 14 september).

Seniorenbehoefteonderzoek
Het college stelt een studiebureau aan om een seniorenbehoefteonderzoek te laten uitvoeren in Heist-op-den-Berg. Met dit onderzoek wil men nagaan wat er concreet leeft bij senioren en welke noden ze momenteel niet ingevuld zien in onze gemeente. Aan de hand van grondige bevragingen rond verschillende beleidsdomeinen (sport, cultuur, welzijn, mobiliteit,…) zullen de behoeften van de 55-plussers in kaart gebracht worden. 

Mede uit dit onderzoek zal vervolgens een seniorenbeleidsplan voortvloeien waarin allerlei acties en verbeterpunten voor de komende jaren worden opgenomen. De kostprijs van dit seniorenbehoefteonderzoek bedraagt 7.986,00 euro incl. btw.

Aankoop glasbakken
Op de technische dienst worden regelmatig glasbakken afgehaald, zowel voor een nieuwbouw als ter vervanging van vernielde of verdwenen glasbakken. Aangezien de huidige voorraad bijna uitgeput is, bestelt het college 200 nieuwe glasbakken bij IOK voor de prijs van 2.000 euro.

Onderhoud- en herstellingswerken gemeentewegen
Het college geeft een aannemer de opdracht om te starten met het onderhoud en herstellen van volgende gemeentewegen: Pachterslei, Mollehoefweg, Het Moer, Kleine Lammeneelstraat, Hertstraat, Lauwrijkstraat, De Vreze, Hoekstraat, Slootstraat, Drenkstraat, Kleine Laarstraat, Lievenstedestraat, Schriekstraat, Kleine Steenweg, Kruispunt Oude Liersebaan- O.L.-Vrouwstraat, Kapelstraat, Grasheide, Herenthoutseweg en Vildersweg.
De werken beginnen op 31 juli 2012 en moeten binnen een termijn van 135 werkdagen beëindigd zijn.

Wegmarkeringen gemeentewegen
Het college stelt een firma aan voor het aanbrengen van wegmarkeringen op gemeentewegen. De meest voordelige, regelmatige bieder krijgt de opdracht toegewezen voor de prijs van 44.698,49 euro incl. btw.

Duivenwering onder brug N15
Het college stelt een gespecialiseerd bedrijf aan voor het aanbrengen van duivenwering onder de brug van de N15 (Boudewijnlaan) in Heist-op-den-Berg. De opdracht wordt gegund aan de meest voordelige, regelmatige bieder voor de prijs van 4.833,95 euro incl. btw. De uitvoering moet gebeuren conform de lastvoorwaarden van het bijzonder bestek.

Nieuws vanuit de gemeente
Sluitingsdagen diensten tijdens de zomer
Tijdens de zomermaanden sluiten verscheidene gemeentelijke en OCMW-diensten tijdelijk hun deuren. Bovendien zijn alle diensten gesloten op 11 en 21 juli en op 15 augustus. Meer weten?

Sing for the climate
Nic Balthazar en 11.11.11 roepen iedereen op om mee te doen aan de grootse zangbetoging ooit, op 22 en 23 september. Ook Heist-op-den-Berg doet mee! Heb je ideeën? Wil jij dit evenement mee organiseren? Kom dan naar de vergadering op maandag 2 juli. Meer weten?

Guldensporenviering
Naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap vindt op woensdag 11 juli 2012 op de Grote Markt in Brussel de Guldensporenviering plaats. Het gemeentebestuur legt samen met de cultuurraad een gratis bus in, zodat iedereen dit evenement kan bijwonen. Meer weten?